WBSO Ontwikkelings subsidie, subsidies, subsidie, MijnSubsidie, WBSO, MKB
WBSO Ontwikkelings subsidie, subsidies, subsidie, MijnSubsidie, WBSO, MKB, MKB Subsidies, Subsidies voor ondernemers, ondernemers

WBSO en RDA in 2014; wat verandert er voor u?

Als ondernemen is het belangrijk om te verbeteren en te vernieuwen. Dit is innovatie. Dit is niet alleen voor de wetenschap van belang, maar ook voor u als ondernemer! Ieder bedrijf moet blijven vernieuwen, groot of klein. In 2014 zullen er een aantal zaken op het gebied van subsidies veranderen. Deze zullen hieronder worden beschreven.
Ieder jaar stelt het kabinet een Belastingplan op. In dit plan worden verschillende maatregelen uit het regeerakkoord uitgevoerd om een betrouwbare belastingopbrengst te bewerkstelligen. In 2014 zal op het gebied van de WBSO en RDA subsidie weinig veranderen. Het budget voor de WBSO en RDA is in het Belastingplan vastgesteld. In 2014 zal voor WBSO subsidies 756 miljoen euro vrij worden gemaakt, voor RDA 302 miljoen euro. Voor de WBSO wordt de bovengrens van de eerste schijf verhoogd van €200.000,- naar €250.000,-. Daarnaast is de aanvraagperiode voor WBSO subsidies minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden, er is geen beperking meer van maximaal 6 maanden. Voor de RDA zal het percentage van 54% naar 60% veranderen.

De controle op toeslagen zal in 2014 echter strenger zijn. Het kabinet vindt fraude ontoelaatbaar en zal om deze reden maatregelen treffen. Zo wordt er strenger toezicht gehouden op de handhaving van belastingregels, zullen sancties volgen bij misbruik en zal de verschuldigde belasting worden ingevorderd. Deze maatregelen staan in de wet aanpak fraude toeslagen en fiscaliteit 2014. Er is ook een apart informatieblad over de aanpak van fraude met toeslag (PDF, 147 kB).

Vanaf 1 juli 2014 kunt u WBSO en RDA alleen aanvragen met eHerkenning. Een eHerkenning zorgt ervoor dat overheidsinstanties weten met welk bedrijf ze te maken hebben en of de medewerker gemachtigd is om namens het bedrijf te handelen. Dit kan zijn in de vorm van een gebruikersnaam met wachtwoord, maar ook als sms of token. Om eHerkenning te gebruiken moet uw bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Er zijn 5 beschikbare betrouwbaarheidsniveau’s. Meer weten?

Wilt u meer weten over WBSO of RDA subsidies? Agentschap NL zal in 2014 een aantal voorlichtingsbijeenkomsten voor ondernemers organiseren. Iedereen die deze voorlichting heeft gevolgd, weet daarna hoe de WBSO en RDA werkt en kan eenvoudig zelf een aanvraag indienen. Deze bijeenkomsten vinden verspreid plaats over het land, van 13:30 tot ongeveer 16:00. Meer informatie vindt u op de website van de WBSO/ RDA (agenda).

Doe nu de gratis de subsidie check

Wat is WBSO?
De WBSO subsidie helpt u als MKB'er met het verlagen van de kosten van uw innoverende Research & Development projecten.

WBSO Aanvragen?

De aanvraag van een subsidie is in het algemeen tijdrovend en ingewikkeld. De website Mijn Subsidie helpt u kosteloos met het berekenen van uw slagingskans op onder andere WBSO subsidies.

Subsidie