WBSO Ontwikkelings subsidie, subsidies, subsidie, MijnSubsidie, WBSO, MKB
WBSO Ontwikkelings subsidie, subsidies, subsidie, MijnSubsidie, WBSO, MKB, MKB Subsidies, Subsidies voor ondernemers, ondernemers

Informatie over RDA subsidie

Naast de WBSO subsidie, bestaat sinds 1 januari 2012 een andere innovatiesubsidie: de Research & Development Aftrek, ofwel RDA-subsidie. Deze subsidie zorgt voor lastenverlichting voor innovatieve ondernemers, door een deel van de kosten voor R&D - die geen betrekking hebben op de loonkosten – af te trekken van de jaarlijks verschuldigde inkomsten- en vennootschapsbelasting. U kunt bij andere kosten denken aan prototypes of onderzoeksapparatuur. Op deze wijze stimuleert de overheid technische innovatie.

In 2014 kan van de jaarlijks verschuldigde inkomsten- en vennootschapsbelasting zo’n 60% van de som worden van de fiscale winst. Dit levert, afhankelijk van het belastingtarief, een netto voordeel op van 12% tot 15%. U komt alleen in aanmerking voor RDA subsidie als u gebruik maakt van de WBSO regeling. Tijdens de WBSO aanvraag kunt u gemakkelijk de RDA aanvraag indienen. U ontvangt allereerst een S&O verklaring voor de WBSO, hierna pas een RDA beschikking. In de S&O verklaring zijn de uitgaven van het project, zoals apparatuur of materialen, erkend. Let op: vanaf 1 juli 2014 kunt u de WBSO en RDARDA alleen aanvragen met eHerkenning!

Indien u twijfelt over de kans op RDA subsidie, kunt u een subsidieadviseur inhuren die u helpt. Er bestaat echter ook een nieuwe website waar u de kans op subsidie kunt berekenen: MijnSubsidie.com! Deze website heeft een aplicatie ontwikkelt, welke de subsidiekansen van uw project berekend. Wilt u meer weten over RDA en andere subsidiessubsidies?

U komt alleen in aanmerking voor RDA subsidie als deze betrekking hebben op ontwikkelingswerk waarvoor een WBSO subsidie is toegekend. Als innovatie-activiteiten kosten zijn uitbesteed aan derden, komen deze kosten helaas niet in aanmerking voor de RDA. Kortom: het gaat om eigen investeringen in onder andere de huur van apparatuur, aankoop van materialen en investeringen in een laboratorium. Een handleiding WBSO- RDA 2014 vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, klik daarvoor hier.

Doe nu de gratis de subsidie check

Wat is WBSO?
De WBSO subsidie helpt u als MKB'er met het verlagen van de kosten van uw innoverende Research & Development projecten.

WBSO Aanvragen?

De aanvraag van een subsidie is in het algemeen tijdrovend en ingewikkeld. De website Mijn Subsidie helpt u kosteloos met het berekenen van uw slagingskans op onder andere WBSO subsidies.

Subsidie